Afbeeldingen toevoegen aan je WordPress webshop

Afbeeldingen geven je bezoeker en beter beeld bij de inhoud van je product. Mede hierdoor zal het aantal conversies omhoog gaan. Ik zal je daarom hieronder laten zien hoe je afbeeldingen toevoegt aan je webshop of hoe je bestaande afbeeldingen vervangt.

Stap 1 Inloggen op je webshop

De eerste stap is het inloggen op de achterkant van je WordPress webshop. Dit doe je eenvoudig via de inloglink en de inloggegevens die je van ons hebt ontvangen.

Stap 2 Navigeren naar je producten

Vervolgens kun je op zoek gaan naar het product waar jij een aanpassing aan wilt maken. Deze producten vind je door te navigeren naar de producten tab van WooCommerce (webshop plugin voor WordPress). Dit doe je via de volgende stappen:

 1. Navigeer naar producten (links in het WordPress menu te vinden).
 2. Zoek het product waar je een afbeelding aan toe wilt voegen.
 3. Ga met je muis over het product en klik op bewerken.

Stap 3 Toevoegen afbeeldingen

Wanneer je het juiste product hebt geopend zal je allerlei opties en gegevens over het product vinden. Om afbeeldingen toe te voegen is het belangrijk dat je twee elementen kent en gebruikt:

 • Productafbeelding
 • Productgalerij

De productafbeelding is de hoofdafbeelding van het product. Deze zal getoond worden op verzamelpagina’s en wanneer het product wordt gedeeld, hier kun je er één van toevoegen. De prodcutgalerij zijn de overige afbeeldingen, dit kunnen er meerdere zijn. Het is dus belangrijk dat je de mooiste afbeelding als productafbeelding kiest. Vervolgens worden alle afbeeldingen getoond op de productpagina zelf.

Productafbeelding toevoegen

Het toevoegen van een productafbeelding doe je door aan de rechterzijde van het scherm te navigeren naar ‘Productafbeelding’. Vervolgens klik je op ‘Productafbeelding instellen’. Onderstaand vind je de precieze stappen nogmaals:

 1. Navigeer in het product naar het kopje ‘Productafbeelding’. Deze is aan de rechterkant in het zesde blok te vinden.
 2. Klik op ‘Productafbeelding instellen’.
 3. Sleep jouw afbeelding naar de mediablibliotheek of voeg deze toe via het kopje ‘Bestanden uploaden’.
 4. Voeg eventueel een ‘Alt-tekst’ en ‘Titel’ toe aan je afbeelding.
 5. Klik op de blauwe button links onderin met ‘Productafbeelding instellen’.
 6. Scrol naar boven en klik op de blauwe button aan de rechterkant met ‘Updaten’.

Productgalerij toevoegen

Het toevoegen van de productgalerij werkt grotendeels hetzelfde als een productafbeelding. Echter krijg je nu de kans meerdere afbeeldingen toe te voegen. Volg de onderstaande stappen:

 1. Navigeer in het product naar het kopje ‘Productgalerij’. Deze is aan de rechterkant in het achtste blok te vinden.
 2. Klik op ‘Productafbeeldingen toevoegen’.
 3. Sleep jouw afbeelding(en) naar de mediablibliotheek of voeg deze toe via het kopje ‘Bestanden uploaden’.
 4. Voeg eventueel een ‘Alt-tekst’ en ‘Titel’ toe aan je afbeelding(en).
 5. Klik op de blauwe button links onderin met ‘Aan galerij toevoegen’.
 6. Scrol naar boven en klik op de blauwe button aan de rechterkant met ‘Updaten’.

Note: let op de afbeeldingsgrootte!

Afbeeldingen met een groot formaat maken je webshop enorm traag. Het is daarom belangrijk dat je afbeeldingen niet te groot toevoegt. Voor een webshop houd ik normaal een maximale grote aan van 1200×1800 pixels voor een verticale afbeelding en een maximale grote van 1800×1200 pixels voor een horizontale afbeelding. Daarnaast raadt ik je ook aan de afbeeldingen als JPG toe te voegen en niet als PNG. Deze afbeeldingen zijn qua bestandsformaat een stuk kleiner en je kunt er nog eens 20% kwaliteit uithalen. Dit is met het blote oog niet te zien, maar aan het bestandsformaat wel.

Een gratis tool om dit mee te doen is Pixl.

Anderen documentatie

Account/gebruiker toevoegen aan Google Analytics

Om te monitoren wat bezoekers op een website doen maken we gebruik van Google Analytics. Via Google Analytics zie je niet alleen het aantal bezoekers maar ook wat ze precies op de website doen. In deze documentatie wordt uitgelegd hoe je eenvoudig een gebruiker...

Lees meer

Gebruiker toevoegen aan Google Search Console

Om beter inzicht te krijgen in de prestaties van een website in Google koppelen we deze aan Google Search Console. In dit artikel leggen we eenvoudig uit hoe je een gebruiker toevoegt aan Google Search Console. Stap #1 Ga naar Google Search Console Open Google Search...

Lees meer
Hoe stel ik mijn e-mailadres in bij Gmail?

Hoe stel ik mijn e-mailadres in bij Gmail?

Wie gewent is aan het gebruiken van Gmail zal erkennen dat het enorm handig is. Daarom bieden we binnen onze hosting de mogelijkheid aan om je e-mail account via Gmail te laten draaien. Zo kun jij eenvoudig je e-mails ontvangen en versturen vanuit Gmail. Stap 1 De...

Lees meer