Hoe stel ik mijn e-mailadres in bij Gmail?

Wie gewent is aan het gebruiken van Gmail zal erkennen dat het enorm handig is. Daarom bieden we binnen onze hosting de mogelijkheid aan om je e-mail account via Gmail te laten draaien. Zo kun jij eenvoudig je e-mails ontvangen en versturen vanuit Gmail.

Stap 1

De eerste stap is het aanmaken van je eigen Google account. Heb je al een Google account? Dan kun je inloggen via https://gmail.com/.

Stap 2

Zodra je op Google bent ingelogd ga je naar “Instellingen”. Dit kun je rechts bovenin terugvinden door op het tandwieltje te klikken.

E-mailadres Account Instellen in Gmail

Stap 3

Wanneer je binnen Gmail in de instellingen zit ga je naar de tab “Accounts en import”. Vervolgens ga je naar het kopje E-mail bekijken uit andere accounts en klik je op “Een e-mailaccount toevoegen”.

E-mails verzenden vanuit Gmail met ander account

Stap 4

Vervolgens opent er een nieuw venster waarin jij jouw e-mailadres in kunt voeren. Dit is het account zoals is aangemaakt in je DirectAdmin controlepaneel.

Hier geef je dus het e-mailadres op zoals jij die toe wilt voegen aan je Gmail.

E-mailadres toevoegen aan Gmail

Vervolgens klik je op “E-mail importeren uit mijn andere account (POP3)”.

Gmail Account Instellen

Stap 5

Vervolgens krijg je een inlogscherm met verschillende velden. In de onderstaande opsomming geef ik je per punt aan wat je in kunt vullen.

  • Gebruikersnaam is het e-mailadres wat je wilt gaan gebruiken. Niet de gebruikersnaam van je hosting pakket.
  • Wachtwoord is het wachtwoord van je e-mailadres. Niet van je hosting pakket
  • Pop-server voeg je de server in van de hosting dit is: mail.zxcs.nl. Vervolgens geef je bij poort “995” aan.

Vervolgens krijg je de mogelijkheid om vier vinkjes aan te geven. Per vinkje geef ik je aan of je het wel of niet moet doen.

  • Een kopie op de server achterlaten betekend dat ook op je server de e-mails worden opgeslagen. Gmail doet dit ook voor je. Wij adviseren daarom om deze optie uit te laten.
  • Een veilige SSL verbinding betekend dat je e-mails veilig zijn en niet onderschept kunnen worden. Wij adviseren daarom om deze optie altijd aan te zetten.
  • Berichten labelen betekend dat elke binnenkomende mail een label mee krijgt. Als je met meerdere adressen werkt creëert dit overzicht. Wij adviseren je daarom om dit aan te zetten.
  • Archiveren zorgt ervoor dat je inbox overgeslagen wordt. Dit betekent dat je ze pas ziet wanneer je ze daadwerkelijk opzoekt. We adviseren je om dit uit te zetten.
E-mailadres in Gmail

Stap 6

Vervolgens kun je aangeven of je ook e-mails wilt kunnen verzenden vanaf het Gmail account. We raden je aan dit wel te doen.

Stap 7

Vervolgens  krijg je de kans een naam mee te geven aan je e-mailadres. Dit is de naam waaruit jij je e-mails verstuurd. Dit kan bijvoorbeeld je organisatienaam zijn wanneer je vanuit een info e-mailadres verstuurd.

Stap 8

Bij de SMTP-server geef je net als eerder de waarde: mail.zxcs.nl aan. Daarnaast kies je voor poort “465”.

Ook geef je wederom de inloggegevens van je mailadres op en kies je voor een beveiligde verbinding via SSL.

E-mailadres aanmaken in Gmail

Stap 9

Vervolgens dien je een code die naar je e-mailaders is verzonden in te voeren. Naast deze verificatie zul je ook op de link moeten klikken om te bevestigen dat je mails kunt verzenden vanuit Gmail.

Anderen documentatie

Account/gebruiker toevoegen aan Google Analytics

Om te monitoren wat bezoekers op een website doen maken we gebruik van Google Analytics. Via Google Analytics zie je niet alleen het aantal bezoekers maar ook wat ze precies op de website doen. In deze documentatie wordt uitgelegd hoe je eenvoudig een gebruiker...

Lees meer

Gebruiker toevoegen aan Google Search Console

Om beter inzicht te krijgen in de prestaties van een website in Google koppelen we deze aan Google Search Console. In dit artikel leggen we eenvoudig uit hoe je een gebruiker toevoegt aan Google Search Console. Stap #1 Ga naar Google Search Console Open Google Search...

Lees meer
Afbeeldingen toevoegen aan je WordPress webshop

Afbeeldingen toevoegen aan je WordPress webshop

Afbeeldingen geven je bezoeker en beter beeld bij de inhoud van je product. Mede hierdoor zal het aantal conversies omhoog gaan. Ik zal je daarom hieronder laten zien hoe je afbeeldingen toevoegt aan je webshop of hoe je bestaande afbeeldingen vervangt. Stap 1...

Lees meer