Online marketing

Online marketing ook wel internet marketing of digital marketing genoemd is een verzameling van alle marketingvormen die online uitgevoerd kunnen worden. Er wordt dan gesproken van marketingcampagnes die als doel hebben het overdragen van informatie, naamsbekendheid genereren of verkopen realiseren. Het onderscheid zich omdat het alleen om marketingcampagnes gaan die via het internet.

Inhoud van deze Pagina

Wat is Online Marketing

Online marketing zijn alle marketing activiteiten die uitgevoerd worden via een online platform. Het wordt over het algemeen ingezet door bedrijven. Het doel achter een marketingcampagne is meestal het in de markt zetten van een product of dienst. Dit kan op allerlei verschillende manieren worden gedaan. Van het adverteren via social media tot het toepassen van SEO strategieën. Als het maar online gebeurd.

Verschillende Vormen

Binnen de wereld van marketing bestaan veel verschillende vormen. Het eerste onderscheid wordt gemaakt in online en offline. Dit is ook weer onder te verdelen in verschillende vormen. Hieronder vind je de bekendste vormen:

Wat is internet marketing

Onderzoek en Analyse

Voordat er wordt begonnen met het uitvoeren van een campagne wordt er vaak eerst onderzoek gedaan. Dit is logisch, hierdoor kun je veel beter in kaart brengen wat de meest effectieve manier is om je doelgroep te benaderen. Vaak wordt dit gedaan in de vorm van een marktonderzoek. Uit het rapport kun je dan precies halen waar de doelgroep behoefte aan heeft en hoe die benaderd wilt worden. Aan de hand hier van wordt dan een concreet plan ontworpen om daadwerkelijk een marketingcampagne uit te gaan voeren.

Daarnaast wordt er wanneer er actie is ondernomen vaak geanalyseerd hoe er precies is gereageerd op de campagne. Hierdoor kunnen experts eenvoudig zien wat er goed en slecht ging. Aan de hand hiervan kan er de volgende keer de marketingacties nog beter ondernomen uitgevoerd worden.

Wat is digital marketing

Online Marketing Begrippen

Hieronder vind je een lijst met de belangrijkste begrippen. Door op de begrippen te klikken krijg je uitleg en praktische tips.

Menu