Conversie

Conversie is het moment waarop een bezoeker of gebruiker overgaat op het uitvoeren van het bepaalde doel. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een aankoop op een webshop of het doorklikken op een advertentie. Conversie wordt meestal uitgedrukt in een percentage.

Waarom Conversie Bepalen Belangrijk is

Het bepalen van de conversie is erg belangrijk om te bepalen of je wel goed bezig bent. Bijvoorbeeld bij een verkooppagina is het belangrijk dat je goed in kaart brengt hoeveel verkopen je daadwerkelijk realiseert in vergelijking met het aantal bezoekers. Pas je bijvoorbeeld je pagina’s aan maar het aantal verkopen of leads is hierdoor een stuk lager dan dan eerst, kan het misschien beter zijn om toch voor de oude pagina te kiezen.

Daarom is het belangrijk dat je af en toe een A/B test uitvoert zodat je zeker weet dat je het uiterste uit je website of advertentie haalt.

Meer Resultaat op je Website

Veel verkopen halen op een website is niet eenvoudig. Over het algemeen komt er niet zomaar een menselijk contact tussen beide partijen en is het lastig om iemand te overtuigen. Echter zijn er wel een aantal tips die ik je mee kan geven om de conversie van je website te verhogen.

Het geheim tot een hoge conversie zit hem in het duidelijk uitstippelen van een pad. Je website moet zo ingericht zijn dat je bezoeker altijd op het juiste pad komt dat hem of haar naar dat einddoel brengt. Wanneer die op die pad komt moet je alle afleiding zien te verbergen. Dit doe je door bijvoorbeeld op een verkooppagina de menu en footer te verbergen zodat de bezoeker hier niet door wordt afgeleid.

Wil jij een hogere conversie? Bekijk dan mijn webpsychologie masterclass, dan ontvang je 13 tips waarmee jij je conversie gaat verhogen.

Recente blogs

Webshop beginnen, wat komt er allemaal bij kijken

Webshop beginnen, wat komt er allemaal bij kijken

Een eigen webshop beginnen, velen van ons dromen hier van. Online jouw product verkopen en veel geld verdienen. Zonder dat je hier eigenlijk al te veel voor hoeft te doen. Voor degene die met als reden geld verdienen een webshop starten, komen meestal van een koude...

Lees meer
WhatsApp business inzetten voor je bedrijf

WhatsApp business inzetten voor je bedrijf

WhatsApp is met ruim twee miljard (!) gebruikers een gigantisch social media platform. We realiseren het ons niet altijd maar WhatsApp maakt een groot deel uit van ons dagelijks leven. Bellen en sms'en is ouderwets en het betalen hiervoor al helemaal. Ben jij...

Lees meer
Conversie van je webshop verhogen

Conversie van je webshop verhogen

Je hebt een webshop? Je krijgt bezoekers en regelmatig worden er producten bij je gekocht. Toch wil je deze daadwerkelijke aankopen wel eens omhoog krikken. Een webshop wordt nou eenmaal afgerekend op het aantal verkopen (conversies). Meer verkopen realiseren kun je...

Lees meer

Schijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en een seintje ontvangen wanneer er een nieuwe blog online komt? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Controleer je inbox of spammap om je inschrijving te bevestigen. Bedankt!