Backlink

Een backlink is een link die een website verkrijgt van een ander domein. In de ogen van Google zijn deze linkjes erg waardevol voor de autoriteit van een website. Het toevoegen van backlinks geeft je website dus een gigantische SEO boost. Het verkrijgen van een backlink is echter niet eenvoudig. Een website moet een reden hebben om naar jou te linken en iets van zijn eigen waarde af te staan.

Verschil backlink interne link

Waarde van een backlink

De ene backlink heeft meer waarde dan de ander. Dit wordt bepaald op relevantie en autoriteit van de website waar de link staat. Krijgt een loodgieter dus een linkje van een slager heeft deze link weinig waarde. Krijgt een loodgieter echter een backlink van een andere loodgieter heeft deze veel meer waarde.

Wanneer je dus backlinks gaat verzamelen is het belangrijk dat je waardevolle linkjes ontvangt zodat jou domein er daadwerkelijk iets aan heeft. Koop dus bijvoorbeeld nooit links. Deze zijn slecht en Google heeft door wanneer je op een onnatuurlijke manier aan je backlinks komt.

Backlink zorgt voor autoriteit

Backlinks werken erg goed om autoriteit te krijgen met je website. Je ontvangt dan als het ware een compliment vanaf een andere website. In de ogen van Google werkt dit erg positief voor je zoekmachine optimalisatie. Zij offeren namelijk iets op van hun eigen website om naar jou website te linken. Bezoekers komen namelijk op een ander domein als ze zo’n link volgen.

ABC linken

Twee domeinen die naar elkaar linken heeft weinig autoriteit in de ogen van Google. Het kan daarom verstandig zijn gebruik te maken van een ABC link. Hierbij linkt domein A naar B en domein B naar C. Hierdoor krijgt domein B een waardevolle link en domein C ook. Google zal hierdoor niet snel doorhebben dat gaat om een ruil deal.

ABC links voor backlink

Echter worden zoekmachines wel steeds slimmer en weten ze de verschillende domeinen steeds meer aan elkaar te koppelen waardoor ze in sommige gevallen ook deze strategie gewoon doorhebben. Echter is dit nog een effectieve strategie als het gaat om het vergaren van backlinks.

Menu