Interne link

Een interne link is een link op een website die leidt naar een andere pagina op hetzelfde domein. Zo’n link kan bijvoorbeeld geplaatst zijn in een anchor tekst, button, afbeelding, etc. Met interne linkjes kun je het navigeren door je website een stuk makkelijker maken voor je bezoeker. Daarnaast kun je een gehele linkstructuur maken wat voordelen heeft voor je SEO.

Hebben interne links SEO voordelen?

Het hebben van interne linkjes heeft zeker een voordeel voor je SEO. Wanneer je dit niet hebt heb je als het ware losstaande pagina’s die niet met elkaar in verbinding staan. Voeg je een menu toe in je header heeft je website interne links. Door een interne link toe te voegen aan je website breng je structuur aan. Of het nu gaat om een menu of om links in je blogs.

Zo werkt een interne link

Het koppelen van bijvoorbeeld je kennisbank en blog kun je doen met het toevoegen van links. Je kunt dan bijvoorbeeld elke keer dat een begrip uit je kennisbank voor komt in je blog een interne link plaatsen. Hierdoor creëer je een soort van spinnenweb aan linkjes. Je pagina’s ontvangen dan onderling van elkaar een klein beetje waarde. Echter valt deze waarde niet te vergelijken met de waarde van een backlink.

Menu