Zoekwoorddichtheid

De zoekwoorddichtheid is een percentage waarin wordt weergeven hoe vaak een woord terug komt in een tekst. Bevat een tekst 100 woorden en komt het zoekwoord hierin drie maal voor, dan is de zoekwoorddichtheid 3%. Het is een van de oudste en nog altijd effectieve manieren om hoger in Google te komen. Door zoekwoorden te gebruiken geef je aan bij Google waar een tekst over gaat. Voor de SEO van je website is het terug laten komen van je teksten dus erg belangrijk.

Hoe vaak moet een zoekwoord terug komen in een tekst?

Een precies aantal is moeilijk te geven. De beste manier is sowieso om je teksten te schrijven voor je bezoeker. Zoekmachines zijn tegenwoordig slim genoeg om zelf goed in te schatten waar een tekst over gaat. Er is dus geen specifieke zoekwoorddichtheid om aan te houden.

Wel moet je er voor zorgen dat je niet over of onder optimaliseert. Dit gebeurd wanneer je het zoekwoord te vaak of juist te weinig terug laat komen. Dan kan het verstandig zijn om wel een bepaald percentage aan te houden. De meest ideale zoekwoorddichtheid is volgens veel experts dan ook anders. Ik zelf houdt een dichtheid van rond de twee tot drie procent aan. Ik wijk ik vaak genoeg vanaf omdat ik mijn teksten puur schrijf voor mijn bezoekers.

Ga dus niet aan de slag met de dichtheid van je teksten door te schrijven met een bepaald aantal woorden in gedachten. Schrijf je teksten gewoon voor je bezoeker en kijk achteraf is of je een beetje goed zit qua dichtheid. Is het het geval dat je echt gigantisch afwijkt van het bovengenoemde, pas het dan aan. Zit het in de buurt dan is het verstandig om het zo te laten.

Menu