Accelerated mobile pages

Accelerated mobile pages ook wel AMP pages of AMP pagina’s is een project van Google, Twitter, New York Times, BBC en nog een aantal andere partijen die er voor zorgen dat lange wachttijden op mobiele apparaten word vermindert. Door het strippen van bepaalde code op pagina’s wordt er een andere kleinere pagina van een bestaande pagina aangemaakt die sneller te in te laden is.

Wat is een AMP pagina

Een AMP pagina is simpel gezegd een pagina gestript van code waardoor deze sneller is in te laden. Deze tool zorgt ervoor dat mobiele gebruikers niet hoeven te wachten op lange inlaattijd van pagina’s. Deze toestemming wordt vaak toegepast op blog artikelen.

Wanneer je een accelerated mobile page hebt van een bestaande pagina wordt automatisch overbodige code verwijdert. Hierdoor worden deze pagina’s getoond zonder lay-out en zijn de afbeeldingen, video en andere media simpel weergegeven. Hierdoor gaat het inladen van deze pagina’s enorm snel. Deze pagina’s zijn alleen zichtbaar binnen Google met een mobiel apparaat.

Hebben Accelerated mobile pages SEO voordeel?

Een echt voordeel voor je SEO hebben accelerated mobile pages niet. Ze gaan er niet voor zorgen dat je beter gaat scoren met je website en dergelijke. Wel zijn er voordelen voor je website om deze pagina’s te hebben. Zo worden deze pagina’s bijvoorbeeld getoond in de mobile zoekresultaten met een kleine blauwe bliksemschicht, waardoor je resultaat beter op zal vallen.

Daarnaast bied je jou mobiele bezoekers een pagina aan die razendsnel is ingeladen en geen last heeft van een niet leesbare lay-out. Als je er voor kiest om er gebruik van te maken doe je dit dus grotendeels voor je bezoekersgemak.

Een feit blijft dat vrij weinig websites gebruik maken van Accelerated mobile pages. Dit komt omdat het toch extra werk kost en het zeker niet gigantisch veel resultaat op gaat leveren. Daarom is het juist voor andere weer een rede om het wel in te zetten.

Van welke pagina moet je een AMP pagina maken

Of je wil gaan werken met AMP pagina’s moet je zelf overwegen. Er zitten voordelen aan voor je bezoeker maar deze zijn vrij beperkt en het kost eenmaal wat werk om de pagina’s aan te maken. Daarnaast moet je goed oppassen dat je niet van al jou pagina’s een AMP pagina gaat maken, dit is namelijk niet gunstig.

Maak alleen van je pagina’s een AMP page als deze puur en alleen is voor het delen van content. Vaak gaat dit dan om een blog en mogelijk een kennisbank. Ga deze pagina’s niet aanmaken voor je home pagina of dergelijke. Dit heeft namelijk geen zin en hiervoor is de tool ook helemaal niet bedoeld.

AMP pages wat zijn het en hoe pas je ze toe

AMP pagina’s op je WordPress website

Het maken van een AMP pagina in WordPress is vrij eenvoudig. Je kunt dit namelijk doen door middel van een handige plugin. Een plugin die ik er eerder voor heb gebruikt, en waar ik zeer tevreden over was is AMP door AMP Project Constributors. Via deze plugin kun je eenvoudig AMP pages aanmaken voor bijvoorbeeld jou blog.

Recente blogs

Webshop beginnen, wat komt er allemaal bij kijken

Webshop beginnen, wat komt er allemaal bij kijken

Een eigen webshop beginnen, velen van ons dromen hier van. Online jouw product verkopen en veel geld verdienen. Zonder dat je hier eigenlijk al te veel voor hoeft te doen. Voor degene die met als reden geld verdienen een webshop starten, komen meestal van een koude...

Lees meer
WhatsApp business inzetten voor je bedrijf

WhatsApp business inzetten voor je bedrijf

WhatsApp is met ruim twee miljard (!) gebruikers een gigantisch social media platform. We realiseren het ons niet altijd maar WhatsApp maakt een groot deel uit van ons dagelijks leven. Bellen en sms'en is ouderwets en het betalen hiervoor al helemaal. Ben jij...

Lees meer
Conversie van je webshop verhogen

Conversie van je webshop verhogen

Je hebt een webshop? Je krijgt bezoekers en regelmatig worden er producten bij je gekocht. Toch wil je deze daadwerkelijke aankopen wel eens omhoog krikken. Een webshop wordt nou eenmaal afgerekend op het aantal verkopen (conversies). Meer verkopen realiseren kun je...

Lees meer

Schijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en een seintje ontvangen wanneer er een nieuwe blog online komt? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Controleer je inbox of spammap om je inschrijving te bevestigen. Bedankt!