Het optimaliseren van de meta description is een van de meest eenvoudige en effectieve manieren om aan de slag te gaan met de vindbaarheid van je website. Je geeft dan als het ware aan bij Google waar je pagina precies over gaat. Door je zoekwoorden te verwerken hierin kun je hierop beter gevonden worden. Een meta description wordt ook wel page description genoemd.
Meta title optimaliseren vind je hier.
Inhoudsopgave
Wat is de meta description?
Meta description is een beschrijving van de inhoud van een webpagina. Elke pagina op een website dient een eigen meta omschrijving te hebben. Deze omschrijving wordt ook getoond in de zoekresultaten van zoekmachines.
De meta description is officieel geen rankingfactor meer maar heeft indirect wel voordelen voor je SEO. Een belangrijk iets in de ogen van Google is namelijk de statistiek hoeveel jou zoekresultaat wordt aangeklikt, in plaatst van die van anderen. Heb jij dus een goede omschrijving waardoor veel mensen doorklikken komt dit je SEO ten goede.
Zo schrijf je een goede meta description
Een goede meta description schrijf je dus niet voor Google maar voor je bezoeker. Zorg er voor dat je teksten uitnodigend zijn en dat ze ervoor zorgen dat mensen door willen klikken. Het verwerken van je zoekwoorden kan hierbij ondersteunend zijn zodat een bezoeker precies weet wat die kan verwachten.
Als je op zowel mobiel als desktop niet over het maximale heen wilt gaan qua lengte is het verstandig een max van 980 pixels aan te houden. Dit komt neer op ongeveer 120 karakters. Dit is afhankelijk van de grote van de karakters die je gebruikt. Probeer wel altijd gebruik te maken van deze ruimte en dus je omschrijving zo goed mogelijk te vullen. Ga je over deze maximum heen wordt je omschrijving ingekort en met drie puntjes afgekort.
Meta description in WordPress
In WordPress is het eenvoudig om de meta description aan te passen via de Yoast SEO plugin. Deze plugin geeft je namelijk de mogelijkheid om onder je pagina de meta title en description aan te passen.
De plugin is eenvoudig te downloaden en te installeren. Vervolgens kun je onderin de pagina zelf de omschrijving toevoegen en krijg je tevens feedback over de lengte.