Meta title optimaliseren

De meta title is in veel gevallen de eerste tekst die een bezoeker gaat zien van jou webpagina. Het is dus belangrijk dat deze uitnodigend is en nieuwsgierigheid veroorzaakt. Lukt dit jou namelijk dan zal je meer bezoekers genereren en hoger gaan scoren in zoekmachines.

Meta description optimaliseren vind je hier.

Wat is de meta title?

De meta title is de titel van een webpagina. Deze titel wordt getoond bovenin je browser en als titel bij zoekresultaten. het is dus belangrijk dat deze uitnodigend is zodat mensen doorklikken naar de webpagina.

De meta title is officieel geen rankingfactor meer maar heeft indirect wel voordelen voor je SEO. Een belangrijk iets in de ogen van Google is namelijk de statistiek hoeveel jou zoekresultaat wordt aangeklikt, in plaatst van die van anderen. Heb jij dus een goede omschrijving waardoor veel mensen doorklikken komt dit je SEO ten goede.

Zo schrijf je een goede meta title

Een goede meta title schrijf je voor een bezoeker. Je zult ervoor moeten zorgen dat je diegene overtuigd in een zin om over te gaan op een klik. Daarvoor kun je verschillende psychische trucjes op toepassen. Echter blijft het belangrijkste dat je er voor zorgt dat je zijn of haar nieuwsgierigheid wekt.

Een truc is bijvoorbeeld door hoofdletters te blijven gebruiken bij belangrijke woorden. Je zorgt er dan namelijk voor dat je de aandacht blijft herpakken. Als je er daarnaast voor zorgt dat je nieuwsgierigheid wekt is de kans groot dat er op jou resultaat zal worden geklikt.

Daarnaast moet je rekening houden net als bij een meta description dat je niet over de maximaal aantal karakters heen gaat. Dit is ongeveer 72 karakters. Zorg er dus altijd voor dat je hier niet overheen gaat anders wordt je meta tittel afgesneden.

Verschil meta description en meta title

Meta title instellen in WordPress

In WordPress is het eenvoudig om de meta title aan te passen via de Yoast SEO plugin. Deze plugin geeft je namelijk de mogelijkheid om onder je pagina de meta title en description aan te passen.

Yoast SEO plugin meta description en meta title

Recente blogs

Webshop beginnen, wat komt er allemaal bij kijken

Webshop beginnen, wat komt er allemaal bij kijken

Een eigen webshop beginnen, velen van ons dromen hier van. Online jouw product verkopen en veel geld verdienen. Zonder dat je hier eigenlijk al te veel voor hoeft te doen. Voor degene die met als reden geld verdienen een webshop starten, komen meestal van een koude...

Lees meer
WhatsApp business inzetten voor je bedrijf

WhatsApp business inzetten voor je bedrijf

WhatsApp is met ruim twee miljard (!) gebruikers een gigantisch social media platform. We realiseren het ons niet altijd maar WhatsApp maakt een groot deel uit van ons dagelijks leven. Bellen en sms'en is ouderwets en het betalen hiervoor al helemaal. Ben jij...

Lees meer
Conversie van je webshop verhogen

Conversie van je webshop verhogen

Je hebt een webshop? Je krijgt bezoekers en regelmatig worden er producten bij je gekocht. Toch wil je deze daadwerkelijke aankopen wel eens omhoog krikken. Een webshop wordt nou eenmaal afgerekend op het aantal verkopen (conversies). Meer verkopen realiseren kun je...

Lees meer

Schijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en een seintje ontvangen wanneer er een nieuwe blog online komt? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Controleer je inbox of spammap om je inschrijving te bevestigen. Bedankt!