WordPress

WordPress is een CMS (Content Management Systeem) waarmee je een website kunt ontwikkelen en bijhouden. Wat ooit begonnen is als een blog systeem is uitgegroeid tot één van de meest gebruikte systemen om een website in te bouwen. WordPress onderscheidt zich omdat het enorm makkelijk in gebruik is. Daardoor is het voor veel bedrijven een logische oplossing omdat ze het op deze manier in eigen beheer kunnen houden.

Hoe werkt WordPress?

WordPress is een gratis open source systeem waardoor het gratis te gebruiken is. Het is ontstaan in 2003 door twee heren die een ander blog systeem wilde vervangen. Het systeem ”fork” verdween waardoor veel bloggers zonder systeem zaten. Hierdoor ontstond WordPress.

Ondertussen is het veel meer dan twee personen maar werken er honderden mensen tegelijk om WordPress te verbeteren. Iedereen kan zijn beentje bijdragen om het systeem te verbeteren. Hier zit hem dan ook de kracht van WordPress in.

Je kunt WordPress gratis installeren op jou domein waardoor het een goedkope manier is om een website te bouwen. Ongeveer 30% van de websites maakt ook gebruik van WordPress.

Bonus: wil jij jou beter gaan scoren in Google met jou WordPress website? Bekijk dan ook is mijn SEO stappenplan!

Menu