WordPress

WordPress is een CMS (Content Management Systeem) waarmee je een website kunt ontwikkelen en bijhouden. Wat ooit begonnen is als een blog systeem is uitgegroeid tot één van de meest gebruikte systemen om een website in te bouwen. WordPress onderscheidt zich omdat het enorm makkelijk in gebruik is. Daardoor is het voor veel bedrijven een logische oplossing omdat ze het op deze manier in eigen beheer kunnen houden.

Hoe werkt WordPress?

WordPress is een gratis open source systeem waardoor het gratis te gebruiken is. Het is ontstaan in 2003 door twee heren die een ander blog systeem wilde vervangen. Het systeem ”fork” verdween waardoor veel bloggers zonder systeem zaten. Hierdoor ontstond WordPress.

Ondertussen is het veel meer dan twee personen maar werken er honderden mensen tegelijk om WordPress te verbeteren. Iedereen kan zijn beentje bijdragen om het systeem te verbeteren. Hier zit hem dan ook de kracht van WordPress in.

Je kunt WordPress gratis installeren op jou domein waardoor het een goedkope manier is om een website te bouwen. Ongeveer 30% van de websites maakt ook gebruik van WordPress.

Bonus: wil jij jou beter gaan scoren in Google met jou WordPress website? Bekijk dan ook is mijn SEO stappenplan!

Recente blogs

Webshop beginnen, wat komt er allemaal bij kijken

Webshop beginnen, wat komt er allemaal bij kijken

Een eigen webshop beginnen, velen van ons dromen hier van. Online jouw product verkopen en veel geld verdienen. Zonder dat je hier eigenlijk al te veel voor hoeft te doen. Voor degene die met als reden geld verdienen een webshop starten, komen meestal van een koude...

Lees meer
WhatsApp business inzetten voor je bedrijf

WhatsApp business inzetten voor je bedrijf

WhatsApp is met ruim twee miljard (!) gebruikers een gigantisch social media platform. We realiseren het ons niet altijd maar WhatsApp maakt een groot deel uit van ons dagelijks leven. Bellen en sms'en is ouderwets en het betalen hiervoor al helemaal. Ben jij...

Lees meer
Conversie van je webshop verhogen

Conversie van je webshop verhogen

Je hebt een webshop? Je krijgt bezoekers en regelmatig worden er producten bij je gekocht. Toch wil je deze daadwerkelijke aankopen wel eens omhoog krikken. Een webshop wordt nou eenmaal afgerekend op het aantal verkopen (conversies). Meer verkopen realiseren kun je...

Lees meer

Schijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en een seintje ontvangen wanneer er een nieuwe blog online komt? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Controleer je inbox of spammap om je inschrijving te bevestigen. Bedankt!